Гръцкото узо превзема световните пазари. България се нарежда на трето място по

...
Гръцкото узо превзема световните пазари. България се нарежда на трето място по
Коментари Харесай

Ракията губи позиции, българите залагат на нова любима алкохолна напитка

Гръцкото узо превзема международните пазари. България се подрежда на трето място по импорт на алкохолната напитка. С реклама и положително качество гърците научиха чужденците да пият узо, разясняват от съюза на производителите, представени от БНР. 75% от износа на узо е за европейските страни. Най-голямо е търсенето в Германия, на второ място е Ирак, а на трето е България по данни на комерсиалната камара.

На европейския пазар стартира към този момент мощно търсене и на една особена ракия, създавана единствено в Крит, където локалните притежатели на таверна я оферират гратис на клиентите, с цел да я популяризират. Туристите, почивали на Крит, търсят и в страните си от тази ракия, което докара до връх експорт от гръцките производители.

Чужденци разясняват в обществените мрежи и пред гръцките медии, че избират гръцкото узо заради положително качество и разумна цена. В същото време продължава повишаването на част от питателните артикули в комерсиалната мрежа. Гърците към този момент купуват доста рядко артикули от одобрени марки и търсят евтини артикули, въпреки и от незнаен производител.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР